فاطمه یعقوبی وکیل پایه یک دادگستری

انجام کلیه امور حقوقی کیفری و خانواده

فاطمه یعقوبی وکیل پایه یک دادگستری

انجام کلیه امور حقوقی کیفری و خانواده

حذف نام همسر از شناسنامه | قانون حذف نام همسراز شناسنامه

نوشته پیش رو در خصوص حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق، و قانون حذف نام همسر از شناسنامه برای آشنایی شما عزیزان تنظیم گردیده است. حذف نام همسر از شناسنامه در ماده ۳۳ قانون ثبت احوال اشاره شده است.


حذف نام همسر از شناسنامه

حذف نام همسر از شناسنامه پس از طلاق، نگرانی خیلی از مردان و زنانی است که طلاق گرفته اند و تمایل دارند در شناسنامه ایشان نامی از همسر سابق و طلاق و ازدواج قبلی نباشد. این موضوع برای مردان راحتتر از زنان است ولی حذف نام زوج از شناسنامه زوجه تنها در صورتی امکان‌پذیر است که در دوران عقد جدایی انجام شده باشد و دوشیزه‌ بودن زوجه مطابق احکام قضائی و سند طلاق قابل استنباط باشد.

مطابق قانون ثبت‌احوال، زوج‌هایی که رابطه زناشویی با یکدیگر نداشته‌اند بعد از طلاق می‌توانند نام همسر خود را از شناسنامه حذف کنند. این درحالی است که تا مدتی قبل سازمان ثبت‌احوال با بخشنامه‌ای این موضوع را فقط به خانم‌ها محدود کرده بود.

به این شکل که آنها با تائیدیه پزشکی قانونی مبنی بر باکره بودن می‌توانستند نام همسر سابق خود را از شناسنامه‌شان پاک کنند، اما دیوان عدالت اداری این بخشنامه را باطل کرد و در نتیجه این امکان برای آقایان نیز فراهم شد تا در صورتی که خانم باکره تشخیص داده شود، بتوانند نام همسر خود را از شناسنامه حذف کنند.  ادامه مطلب ...

تجدیدنظرخواهی حقوقی | نحوه تجدیدنظر | جهات تجدیدنظر

 


 تجدیدنظرخواهی حقوقی

به گفته وکیل پایه یک دادگستری قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی، مواد 330 تا 365 را به مبحث تجدیدنظرخواهی حقوقی اختصاص داده‌اند. در واقع تجدیدنظرخواهی، یکی از شیوه‌هایی است که برای اعتراض به آرا وجود دارد و قاعده این است که تمامی آرایی که صادر می‌شوند، قابلیت تجدیدنظرخواهی دارند. دادگاهی که در رأی صادره تجدیدنظر می‌کند، دادگاه تجدیدنظر نام دارد.

مطابق قانون پس از صدور رای دادگاه بدوی چنانچه محکوم علیه نسبت به حکم صادره اعتراض داشته باشد می تواند شکایت خود را در قالب دادخواست تجدیدنظرخواهی حقوقی طرح نماید. مراجع قضایی موظفند به این درخواست رسیدگی کرده و اقدامات لازم را صورت دهند. تجدیدنظرخواهی یعنی اینکه شخص معترض به رأی صادره، از دادگاه دیگری بخواهد که رأی صادرشده توسط یک دادگاه را مجدداً مورد بررسی قرار دهد. جهت اطلاعات بیشتر بر روی تجدید نظرخواهی حقوقی کیلیک نمایید.